Cigale & Fourmin ruukut viimeistelevät Ritarihuoneen kevään 2023 näyttelyn

Cigale & Fourmin ruukut viimeistelevät Ritarihuoneen kevään 2023 näyttelyn

Posted by Cigale & Fourmi on

Ritarihuoneella järjestetään 14.4.–23.4. kokemuksellinen näyttely, jossa myös Cigale & Fourmin upeita ruukkuja voi ihastella. Näyttely on erinomainen mahdollisuus nähdä, miten ruukut parhaimmillaan viimeistelevät puutarhaympäristön ja inspiroitua, kuinka ruukkuja voi hyödyntää omassa puutarhassa ja pihassa. Tilaisuuteen on valikoitu 70 ruukkua Cigale & Fourmilta, ja niistä jokainen on myös ostettavissa näyttelyn päätteeksi. Näyttely on upea tapa käynnistää puutarhasesonki, löytää unelmien ruukut omalle pihalle, tutustua kartanoiden puutarhojen historiaan ja tehdä samalla hyvää, sillä näyttelyn lipputuotot lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.  

Aatelisliiton avustusjärjestön järjestämä Lomassa ruusujen ja hoidettujen polkujen - Kartanoiden puistot ja puutarhat -näyttely on kokemuksellinen ja kokonaisvaltainen elämys katsojalleen. Puutarhat ovat luonteva valinta teemaksi, sillä ne tarjoavat mielenkiintoiset raamit näyttelylle ja lisäksi aatelissuvut ovat olleet merkittävässä roolissa esteettisen puutarhakulttuurin rantautumisessa Suomeen.

Näyttelyvieraille kokonaisvaltainen kokemus on varma, kun vihersisustajien ja yhteistyökumppaneiden avulla Ritarihuoneen 464 neliön juhlasaliin rakennetaan vehreyttä hehkuva sisäpuutarha. Tilassa on havaittavissa neljä toisiaan täydentävää teemaa: elämä puistoissa, puutarhurin tehtäviä, talvipuutarha sekä hyöty-, yritti- ja ruusupuutarha. Luvassa on kokemuksellinen ja täysin uniikki näyttelykokemus. 

”En usko, että tällaista näyttelyä on koskaan ennen järjestetty Suomessa - näyttely on paljon enemmän kuin tauluja ja esineitä. Tilan potentiaali hyödynnetään täysivaltaisesti, kun rakennamme miljööstä visuaalisen elämyksen, jossa kuljeskella ja kokea vuosisatojen historiallisen kartanopuutarhan tunnelma aidolla ja uniikilla tavalla”, kuvailee näyttelyn päävastuuhenkilö, Aatelisliiton avustusjärjestö Ry:n varapuheenjohtaja ja puutarhuri Anna Ehrnrooth

Cigale & Fourmin ruukut ihasteltavissa ja ostettavissa

ritarihuoneen näyttely Cigale & Fourmi

Cigale & Fourmin valikoiman 70 ruukkua täydentävät ja viimeistelevät osaltaan näyttelyn ilmeen. Näyttely onkin erinomainen tilaisuus ihastella ruukkuja niiden täydessä loistossaan. Ruukut pääsevät täyteen potentiaaliinsa puutarhaympäristössä istutuksineen, ja siksi näyttely auttaa hahmottamaan ruukkujen merkitystä oman pihan ja puutarhan sisustamisessa. 

Tilaisuudessa voi nähdä muun muassa Poggi Ugon, M.I.T.A.L.in ja Goicoechean ruukkuja. Ruukkujen koot vaihtelevat pienistä ja suloisista 10 cm korkuisista ruukuista erittäin vaikuttaviin metrin korkuisiin ruukkuihin. Väreinä nähdään luonnollista terrakottaa, eleganttia luunvalkoista sekä kirkkaita värejä.

”Cigale & Fourmi oli selkeä valinta näyttelyn yhteistyökumppaniksi, sillä yrityksen ruukkuvalikoima on täysin ainutlaatuinen. Perinteisiä valmistusmenetelmiä kunnioittavat ruukut ovat kestäviä sekä käytännöllisiä ja ilmeeltään arvokkaita. Ne sopivat hengeltään kartanoympäristöön täydellisesti. Koska näyttelyesineet ovat myös myynnissä, oli käytettävyys meille tärkeä kriteeri yhteistyökumppaneita valittaessa”, Ehrnrooth painottaa.  

Ritarihuoneen näyttely 

Lomassa ruusujen ja hoidettujen polkujen - Kartanoiden puistot ja puutarhat -hyväntekeväisyysnäyttely on nähtävillä päivittäin 14.4.–23.4. klo 11–19 osoitteessa Ritarikatu 1. 

Näyttelyn ennakkolippuja saa ostettua verkosta 13.4. asti, ja sen jälkeen lipunmyynti tapahtuu näyttelyn sisäänkäynnillä käteisellä tai Mobilepay-maksulla. Lipun hinta on 15 €. Näyttelyn yhteydessä on kahvila ja myymäläpiste näyttelyrekvisiitan ostamista varten. Kaikki näyttelyyn valitut Cigale & Fourmin ruukut ovat myynnissä vierailijoille.

Ritarihuoneella on järjestetty näyttelyitä jo vuodesta 1990. Visuaalisesti vaikuttavat näyttelyt ovat mielenkiintoinen tapa kurkistaa historiaan, mutta niiden perimmäinen tarkoitus on kerätä varoja hyväntekeväisyyteen. Tuen saajia ovat vähävaraiset lapset, nuoret ja lapsiperheet, ja toiminnalla tuetaan esimerkiksi harrastustoimintaa. 

← Older Post Newer Post →

News

RSS
Cigale & Fourmin kesäjuhlat Hangossa 29.7

Cigale & Fourmin kesäjuhlat Hangossa 29.7

By Cigale & Fourmi

Tervetuloa juhlistamaan kauneinta kesää kanssamme Hangon Paviljongille 29.7. klo 11–17 Cigale & Fourmin kesäjuhliin!   Haluamme kutsua kaikki estetiikan, designin ja keramiikan ystävät vierailemaan Paviljongillamme....

Read more
Cigale & Fourmi syntyi rakkaudesta ruukkuihin

Cigale & Fourmi syntyi rakkaudesta ruukkuihin

By Cigale & Fourmi

Cigale & Fourmi syntyi rakkaudesta ruukkuihin, halusta täyttää muistojen arkkua ja luoda jotain, joka täydentää tunnelmallisen ja merellisen Hangon palveluvalikoimaa. Nyt Cigale & Fourmi tunnetaan...

Read more