Interview with AIDA Impact's Elina Siira: Settling in with the Help of Jewelry

Haastattelussa AIDA Impactin Elina Siira: Kotiutumista korujen avulla

Kirjoittaja Cigale & Fourmi

Cigale & Fourmin valikoima on täynnä silmillä ja sydämellä valittuja tuotteita, joista jokainen vaalii yrityksen arvoja ja täydentää osaltaan tuotevalikoimaa mielenkiintoisella tavalla. AIDA Impact on suomalainen korumerkki, jonka arvot, estetiikka ja ajatus istuvat täydellisellä tavalla Cigale & Fourmin ideologiaan.

AIDA Impact on yhteiskuntavastuullinen korumerkki, joka valmistaa laadukkaista materiaaleista

mielenkiintoisia koruja koristamaan niin korvia kuin kaulaa. Korubrändi sai alkunsa, kun yrityksen perustaja ja taiteellinen johtaja Elina Siira haaveili työstä, jossa hän voisi yhdistää arvomaailmansa ja samalla jokapäiväistä arkea ilahduttavan estetiikan. Haave konkretisoitui AIDA Impact -korumerkin myötä

Vaikka Siiraa on aina kiehtonut korut, ja hän on askarrellut niitä pienestä pitäen itse, ei oman korubrändin perustaminen ollut hänelle itsestäänselvyys. Pelkästään uuden materiaalin tuottaminen ei koskaan tuntunut tarpeeksi hyvältä syyltä perustaa yritystä. Lopulta koruista kuitenkin kasvoi liikeidea, jonka avulla Siira pystyy yhdistämään intohimonsa estetiikkaan ja halunsa tehdä maailmasta edes hitusen parempi ja tasa-arvoisempi paikka.

Kotiutumista korujen avulla

Elina Siira Aida Impact

Elina Siira Aida Impact Cigale Fourmi

Kuva 1: Kuvaaja Siiri Sirviö. Kuvassa Elina Siira
Kuva 2: Kuvaaja Hayley Le. Kuvassa Shiva ja Yulia AIDA Impactin tiimistä

 

Aida tarkoittaa eri kielillä sekä lahjaa että hyvän tekemistä. Monimerkityksellisyys onkin lähtökohta koko korumerkin luomiselle – kaunis koru ilahduttaa arjessa sekä juhlassa ja tekee aidosti hyvää myös suuremmassa mittakaavassa. AIDA Impactin korut nimittäin valmistuvat maahanmuuttajanaisten käsissä tarjoten heille ensimmäisen työpaikan uudessa kotimaassa. Työpaikka auttaa kotiutumaan ja avaa samalla portit työelämään.

-Oma äitini on maahanmuuttaja, ja olen pienestä asti nähnyt ja kokenut sen, kuinka suuri vaikutus työllä on identiteetille ja koko elämälle. Omien kokemuksieni takia tiedän, miten tärkeää lapsena on saada nähdä omat vanhemmat työelämässä osana yhteiskuntaa ja sosiaalisia verkostoja. 

Tällä hetkellä AIDA Impact työllistää seitsemän maahanmuuttajataustaista naista, joille AIDA on ensimmäinen askel työelämään Suomessa.

-On upeaa, että AIDA Impactin myötä pääsen yhdistämään arvomaailmani ja intohimoni estetiikkaan sekä lisäämään jokapäiväisen elämän kauneutta ja pukeutumisen hauskuutta. AIDA Impactin koru on juuri siksi myös täydellinen lahja joko itselle tai rakkaalle, sillä korun lisäksi siihen sisältyy myös työllistämisen lahja, kertoo Siira.

Ajankohtaista ajattomuutta ja arjen estetiikkaa

Aida Impact korut

Aida Impact Cigale Fourmi

Kuva 3: Kuvaaja Hayley Le
Kuva 4: Kuvaaja Hayley Le. Kuvassa Yulia ja Shiva AIDA Impactin tiimistä

 

Siira kuvailee itseään visualistiksi, ja se näkyy laajemmin hänen tyylissään ja sisustuksessaan. Arjen kauneus ja erityisesti vanhat esineet inspiroivat häntä myös korujen suunnittelutyössä.

-On ihmeellistä ja inspiroivaa, kuinka sata vuotta sitten on voitu valmistaa jotain, joka on edelleen ajankohtaista.

Koruihin Siira pyrkiikin luomaan tässä hetkessä olevan, mutta samalla ajattoman ilmeen. Myös eri kulttuurien runsaus ja moninaisuus yhdistettynä minimalismiin kiehtoo, ja se heijastuu korujen tyyliin. Kun tähän kaikkeen yhdistetään laadukkaiden luonnonmateriaalien uniikit muodot ja tietynlainen, mielenkiintoa lisäävä epätäydellisyys, syntyy AIDA Impact -koru.

-En toivo, että kukaan ostaa koruamme vain siksi, että se edistää hyvää. Haluan, että koru on aidosti arkea ilahduttava käyttöesine, joka puetaan ylle kerta toisensa jälkeen.

Ilahduta itseäsi tai ystävääsi ja tee samalla hyvää. Tutustu ja ihastu Cigale & Fourmin koruvalikoimaan!

← Edellinen Seuraava →

Inspiroidu

RSS
Bistro Bardot & Gina Case Study: Creating a Holistic Dining Experience Through Décor

Asiakascase: Bistro Bardot & Gina: Sisustuksella luodaan kokonaisvaltainen ravintolaelämys

By Cigale & Fourmi

Helsingissä, Pohjoisesplanadilla sijaitsevan Bistro Bardotin terssi kerää katseita ja ihasteluja ohikulkijoilta ja ravintolan vierailta - sisäänkäynti on koristeltu huomiota herättävän näyttävästi Cigale & Fourmin ruukkujen...

Lue lisää
Cigale & Fourmi store in Helsinki

Upeita uutisia: Cigale & Fourmi -myymälä jää Helsinkiin!

By Cigale & Fourmi

Upeita uutisia: Cigale & Fourmi -myymälä jää Helsinkiin! Cigale & Fourmin pitkäaikainen suunnitelma on ollut jakaa ruukkujen kauneutta sekä lisätä arjen estetiikkaa ja juhlan tuntua...

Lue lisää