All About Pots - How to Choose the Perfect Pot

Kaikki ruukuista - näin valitset täydellisen ruukun

Kirjoittaja Cigale & Fourmi

Cigale & Fourmi, näin valitset täydellisen ruukun blogipostaus

Cigale & Fourmi tunnetaan ruukuistaan ja syystä - ruukuista ja keramiikasta koko yritys on saanut alkunsa. Vuosien saatossa valikoima on kasvanut, kehittynyt ja löytänyt ytimensä. Nyt valikoima sisältää poikkeuksellisen laajan kokoelman ruukkuja perinteisiltä valmistajilta ja pientuottajilta Euroopasta. Äärimmäisen kattavasta valikoimasta huolimatta ruukkujen laadusta tai arvoista ei ole tingitty - päinvastoin, niiden merkitys on vain korostunut yrityksen kasvaessa. 

Cigale & Fourmista poikkeuksellisen ruukkukaupan tekee myös se, että isommatkin ruukkutilaukset saa tarvittaessa heti mukaan tai verkkokaupasta tilattuna erittäin nopealla toimituksella

Käsityötä ja perinteitä kunnioittavaa keramiikkaa  

Näin valitset täydellisen ruukun Cigale & Fourmilta

Kaikki Cigale & Fourmin valikoiman ruukut tulevat pieniltä, perinteitä kunnioittavilta eurooppalaisilta valmistajilta, ja valtaosa ruukuista tehdään käsityönä. Perinteikkyys näkyy valmistuksen ja alkuperän lisäksi myös materiaaleissa, sillä kaikki ruukut on valmistettu luonnonmateriaaleista, eli terrakotasta, betonista tai muista luonnollisista materiaaleista. Muovisia ruukkuja ei valikoimasta löydy ainuttakaan. Luonnonmateriaalit sekä kunnioittavat perinteistä keramiikkaa että antavat kasvien juurien hengittää. 

Cigale & Fourmi puhuu laadukkaiden, aikaa kestävien valintojen puolesta sisustuksessa ja keramiikassa. Valtaosa valikoimamme ruukuista tehdään käsin, ja käsityönä toteutettuja ruukkuja valmistetaan ja odotetaan jopa kuukausia. Jokainen ruukkuyksilö edustaakin tyyliä, joka säilyttää arvonsa. Perinteikkyys ei ruukkujen tapauksessa kuitenkaan tarkoita tylsää tai yksipuolista. Viimeistellyt muodot, selkeät linjat, murretut sävyt ja kirkkaat lasitukset takaavat, että variaatiota ja näyttäviä ruukkuja kaipaavat löytävät valikoimasta mieluisan ruukun. 

Lue myös: Näin pidät ruukustasi huolta ympäri vuoden!

Keramiikan polttopisteet juuri nyt - näyttäviä kokoja, maanläheisiä värejä ja veistoksellisuutta 

Trendikkäät ruukut

Luonnonmusta Texel - Domani mintunvärinen Minsk - Hiekanvärinen Texel 

Vaikka Cigale & Fourmin valikoima on täynnä perinteikkäitä vaihtoehtoja, on selvää, että aika ajoin tietyt ilmiöt saavat aikaan poikkeuksellisen paljon ihastelua. Tällä hetkellä erityisesti suuret ja väriltään maanläheiset ruukut näkyvät sisustuksessa. Kuitenkin myös kirkkaissa väreissä loistavat ruukut ovat koristaneet suomalaistenkin koteja viime vuosina. Cigale & Fourmin ruukkujen väri- ja kokoskaala on laaja, joten erilaisiin toiveisiin on mahdollista vastata. 

Ulkoruukuista puhuttaessa pakkasenkestävien ruukkujen kysyntä on voimistunut joka talvi. Yhä useampi toivoo ruukkujen kaunistavan terassia tai pihaa vuoden ympäri, jolloin kestävyys vaikuttaa ruukkuvalintaan merkittävästi. Cigale & Fourmin valikoimasta löytyy myös moneen tyyliin sopivia pakkasenkestäviä ulkoruukkuja. On kuitenkin syytä muistaa, että ankarissa sääolosuhteissa ruukkutassut, ruukun suojaisa sijainti ja tasainen alusta ovat kestävyyden kannalta tärkeitä seikkoja.

Ruukut ja kasvit mielletään usein toisiaan täydentäväksi pariksi. Kun huonekasveissa suositaan kooltaan näyttäviä viherkasveja, heijastuu se suoraan suurien ruukkujen kysyntään. Juuri nyt suuret linjat ja näyttävyys ovat pinnalla. Perinteitä kunnioittava käsityö tekee ruukuista kuitenkin enemmän kuin vain kasvin suojan. Monet ruukuista toimivat näyttävänä yksityiskohtana itsenään. On jatkuvasti yleisempää, että pelkän ruukun ja keramiikan avulla sisustetaan ja viimeistellään tiloja. Kaunis ruukku ei tarvitse edes kasvia kruunukseen, vaan se toimii veistoksen vertaisena elementtinä tilassa. 

Tarkoituksenmukaisen ruukun valitseminen

Näin valitset täydellisen ruukun Cigale Fourmilta

Kuinka valita oikea ruukku oikeaan tilaan ja tarkoitukseen? Käy läpi nämä kolme kohtaa ja löydä täydellinen ruukku. 

  1. Pohdi, haluatko ruukun ulos vai sisälle. Monet ulkoruukut toimivat myös sisätiloissa, mutta sisälle tarkoitetut ruukut eivät tavallisesti kestä vaihtuvia sääolosuhteita ulkona. Tämä rajaa ruukkuvalikoimaa ja helpottaa siten myös ruukun valintaa. 
  2. Kun ruukun käyttökohde on selvillä, on hyvä pohtia, haluaako ruukkuun istuttaa tietyn kasvin. Kasvi, sen koko ja tarpeet vaikuttavat merkittävästi ruukun kokoon ja esimerkiksi aluslautasen tarpeeseen. 
  3. Viimeisenä, tärkeänä osiona on oman tyylin ja toiveiden kartoittaminen. Haluatko ruukun olevan huonetta piristävä väripilkku vai seesteistä sisustusta ylläpitävä, maanläheinen elementti. Tässä vaiheessa vain omat toiveet, visiot ja mielikuvitus merkkaavat! 

On kuitenkin tavallista, että tietty ruukku vain vie sydämesi - me ymmärrämme sen täysin. Joskus ruukku vain puhuttelee uniikilla tavalla. Uskallamme kuitenkin luvata, että kaunis ja perinteitä vaaliva ruukku löytää paikkansa ja ilahduttaa vuodesta, kodista ja kasvista toiseen. 

Tervetuloa tutustumaan ainutlaatuiseen ja poikkeuksellisen puhuttelevaan ruukkuvalikoimaamme! Autamme mielellämme valitsemaan tilan ja kasvin tarpeisiin sopivan ruukun ja annamme asiantuntevat neuvomme ruukkujen hoitamiseen. 

Rakkaudella 

Team Cigale & Fourmi

← Edellinen Seuraava →

Inspiroidu

RSS
Bistro Bardot & Gina Case Study: Creating a Holistic Dining Experience Through Décor

Asiakascase: Bistro Bardot & Gina: Sisustuksella luodaan kokonaisvaltainen ravintolaelämys

By Cigale & Fourmi

Helsingissä, Pohjoisesplanadilla sijaitsevan Bistro Bardotin terssi kerää katseita ja ihasteluja ohikulkijoilta ja ravintolan vierailta - sisäänkäynti on koristeltu huomiota herättävän näyttävästi Cigale & Fourmin ruukkujen...

Lue lisää
Cigale & Fourmi store in Helsinki

Upeita uutisia: Cigale & Fourmi -myymälä jää Helsinkiin!

By Cigale & Fourmi

Upeita uutisia: Cigale & Fourmi -myymälä jää Helsinkiin! Cigale & Fourmin pitkäaikainen suunnitelma on ollut jakaa ruukkujen kauneutta sekä lisätä arjen estetiikkaa ja juhlan tuntua...

Lue lisää