The personality and warmth of a home are created through interior decor - welcome to visit Pekka Mattila's home

Kodin persoonallisuus ja lämpö luodaan piensisustuksella - tervetuloa vierailulle Pekka Mattilan kotiin

Kirjoittaja Cigale & Fourmi

Pekka Mattila Cigale Fourmi

Pekka Mattila on hallitusammattilainen, taiteen keräilijä, professori ja yritysvalmentaja, jolle estetiikka ja visuaalisuus ovat tärkeä osa elämää. Mattilan arjessa kauneus nousee arvoasteikossa usein funktionaalisuutta korkeammalle. Pienesineet hän näkee kodin viimeistelevinä elementteinä ja merkittävänä osana visuaalista kokonaisuutta - yksityiskohtien avulla voidaan kohottaa tilan yleisilmettä merkittävästi. Siksi esteetikko panostaa suurten linjojen lisäksi sisustuksen pienempiin elementteihin, kuten laadukkaisiin ruukkuihin ja keramiikkaan. Tervetuloa kylään! 

Aikoinaan Pekka Mattilan maku on ollut äärimmäisen skandinaavinen ja pelkistetty. Seinät olivat valkoisia ja tehosteväritkin neutraaleja, koska hän halusi antaa tilaa taiteelle. Sittemmin skandinaavinen tyyli on saanut mausteeksi mielenkiintoisia kontrasteja väreistä ja runsaammista, antiikkisista elementeistä. Eri tyyleillä ja aikakausilla leikittely näkyvät nyt vahvasti Mattilan kodissa. 

Vaikka Mattilan ja entisen kumppanin kodin tyyli on muuttunut vuosien varrella runsaammaksi, on sisustusfilosofia pysynyt samankaltaisena. Hän arvostaa usein kauneutta enemmän kuin toiminnallisuutta, ja perinteet, laatu sekä tarinat tuotteiden takana ohjaavat hänen sisustusvalintojaan voimakkaasti. 

Pienet yksityiskohdat kohottavat tilan tunnelman seuraavalle tasolle 

Pekka Mattila

Pekka Mattila koti

Sisustuksessa Mattila etenee suurista linjoista pieniin yksityiskohtiin. Etenemisjärjestyksestä huolimatta molemmat sisustuksen osa-alueet ovat yhtä merkityksellisiä tilan tunnelman kannalta. Selkeät ja suuret linjat tarvitsevat rinnalleen pieniä yksityiskohtia, jotka pehmentävät ja personoivat huoneen. 

“Laadukkaat yksityiskohdat määrittelevät tilan tunnelman. Harkitut piensisustuselementit saavat parhaimmillaan koko ilmeen näyttämään ja tuntumaan erityiseltä. Esineellä voidaan tuoda luksusta huoneeseen, joka muuten jäisi kädenlämpöiseksi ja tavanomaiseksi”, Mattila kuvailee. 

Mattilan mukaan sisustuksessa voi myös käyttää luovuutta ja rikkoa rajoja - kaikkea ei tarvitse aina käyttää esineen ilmeisimpään käyttötarkoitukseen. Mattilan kotona ruukkuja on täytetty viherkasvien sijasta myös sipuleilla ja koiran tarvikkeilla. 

“Kasvit luovat tilaan raikkautta ja eloa, mutta ruukulla on usein kasviakin tärkeämpi rooli sisustuksessa. Keramiikka on myös huomattavasti pitkäikäisempi ja monikäyttöisempi sisustuselementti kuin viherkasvi.” 

Kuratoitua keramiikkaa ja yksilöllistä asiakaspalvelua Cigale & Fourmilta 

Pekka Mattila Cigale & Fourmi

Pekka Mattila

Cigale & Fourmin keramiikkavalikoimaan ja asiantuntemukseen Mattila tutustui sisustaessaan suurta toimistotilaa, johon haluttiin luoda viimeistelty ja tyylikäs ilme. Laaja

mutta harkittu valikoima ja keramiikkaan liittyvä käsityö hurmasivat, ja sittemmin Mattila on hyödyntänyt Cigale & Fourmin apua myös oman kotinsa sisustuksessa. 

“Cigale & Fourmin kuratoidussa ruukkuvalikoimassa näkyy käsin tekemisen jälki, ja se kiehtoo minua. Käsityöläisyys tekee ruukuista inhimillisempiä ja huomattavasti mielenkiintoisempia.” 

Koska Cigale & Fourmin ruukkuvalikoima on poikkeuksellisen runsas, asiantuntijoiden näkemys sekä selkeät ehdotukset helpottavat huomattavasti keramiikkakokonaisuuden rakentamista. Viimeisimmässä ruukkuhankinnassaan Mattila luotti täysin Cigale & Fourmiin

Ruukun etsiminen alkoi, kun Mattila lähetti kuvia huoneesta Cigale & Fourmin ammattilaisille. Samalla hän kertoi omista visioistaan ja toiveistaan. Vastaukseksi hän sai ehdotuksen tilaan sopivasta ja kasvin tarpeisiin vastaavasta unkarilaisesta ruukusta, jonka juju on sen pinnassa näkyvät, valmistuksessa syntyneet rystysten painaumat. 

“Ehdotus vastasi täydellisesti toiveitani. Ruukku sopii kotiini erinomaisesti, sillä se on elegantti yksityiskohta, joka ei kuitenkaan varasta huomiota taiteelta. Valon ja ruukun pinnan välinen leikittely oli mielenkiintoinen oivallus. Ruukku sijaitsee ikkunan edessä, ja eläväinen pinta heijastaa valoa erityisen kauniisti.” 

Haluatko luoda kodistasi persoonallisen ja viimeistellä sisustuksesi näyttävillä, laadukkailla ja persoonallisilla yksityiskohdilla? Tutustu Cigale & Fourmin tyylikkääseen piensisustusvalikoimaan ja kattavaan keramiikkakokoelmaan!

← Edellinen Seuraava →

Inspiroidu

RSS
Bistro Bardot & Gina Case Study: Creating a Holistic Dining Experience Through Décor

Asiakascase: Bistro Bardot & Gina: Sisustuksella luodaan kokonaisvaltainen ravintolaelämys

By Cigale & Fourmi

Helsingissä, Pohjoisesplanadilla sijaitsevan Bistro Bardotin terssi kerää katseita ja ihasteluja ohikulkijoilta ja ravintolan vierailta - sisäänkäynti on koristeltu huomiota herättävän näyttävästi Cigale & Fourmin ruukkujen...

Lue lisää
Cigale & Fourmi store in Helsinki

Upeita uutisia: Cigale & Fourmi -myymälä jää Helsinkiin!

By Cigale & Fourmi

Upeita uutisia: Cigale & Fourmi -myymälä jää Helsinkiin! Cigale & Fourmin pitkäaikainen suunnitelma on ollut jakaa ruukkujen kauneutta sekä lisätä arjen estetiikkaa ja juhlan tuntua...

Lue lisää