Best Christmas Gifts 2023 - Sustainable, Timeless, and Practical Gift Ideas

Parhaat joululahjat 2022 - kestävät, ajattomat ja käytännölliset lahjaideat

Kirjoittaja Cigale & Fourmi

Vuoden 2022 parhaat lahjaideat ovat ajattomia, kestäviä sekä käytännöllisiä. 

Joulu on mitä ihanin syy muistaa läheistä lahjalla. Jotta juhlakausi olisi mahdollisimman huoleton, kokosimme vinkkimme ajattomiin, kestäviin, käytännöllisiin ja tietysti ilahduttaviin lahjoihin.

Vuosi 2022 alkaa kääntyä hiljalleen loppua kohti, ja se tarkoittaa tietysti vuoden taianomaisinta juhlasesonkia – joulua. Meille joulu tarkoittaa erityisesti lepoa ja laatuaikaa yhdessä rakkaimpien kanssa. On ihana nauttia toinen toistaan herkullisimmista mauista ja tunnelmallisista hetkistä kynttilöiden valossa hyvässä seurassa.

Joulu herättää meissä kiitollisuutta läheisistä ja jaetuista iloista ja suruista, joita vuoteen on mahtunut. Aivan liian harvoin kuitenkin muistamme kertoa, kuinka merkittäviä yhteiset hetket niin arjessa kuin juhlassa ovatkaan. Siksi on ihanaa kertoa pienillä teoilla ja ihanilla yllätyksillä se, kuinka tärkeitä ne meille ovatkaan.

Parhaat joululahjat ja lahjaideat 2022 - Cigale & Fourmi - 2

Joululahjat ovat perinne, johon opimme usein jo lapsina. Mitä vanhemmaksi tulemme, sitä enemmän arvostamme ajatusta lahjan takana. Toisin kuin ehkä lapsena, nykyään määrä ei korvaa laatua. Me rakastamme ajattomia lahjoja, jotka ilahduttavat vuodesta toiseen. Kertakäyttökulttuuriin emme halua innostaa joulunakaan, vaan uskomme, että ihanimmat lahjat ovat ajattomia, kestäviä sekä käytännöllisiä.

Mutta mitä ostaa joululahjaksi? Parhaimmillaan lahjan antaminen ilahduttaa molempia, sekä sen antajaa että saajaa. Onnistuneen lahjan löytäminen saa ainakin meissä aikaan kutkuttavaa tunnetta - lahjan antamista ja sen tärkeän ihmisen reaktiota tuskin malttaa odottaa! Sellaisen löytäminen ei kuitenkaan ole ihan helppoa. Sen vuoksi me olemme koonneet muutamia ideoita, jotka toivottavasti innostavat ja inspiroivat sekä helpottavat mahdollista joulustressiä. Me kun toivomme, että koko kuukausi olisi täynnä iloa.

Kotoilijoita ilahduttavat sisustukseen liittyvät lahjat

Parhaat joululahjat ja lahjaideat 2022 - Cigale & Fourmi - 3

Koti on tunnetusti maailman paras paikka, jossa väistämättä vietämme valtaosan ajastamme. Sisustuslahjat, arkea helpottavat keittiövälineet tai somat pienet sisustuksen yksityiskohdat ovat ilahduttava lahja äidille ja isälle, sisaruksille tai kummeille, jotka rakastavat rakentaa kotia ja ilahtuvat pienistä yksityiskohdista, joissa on ajatusta.

Keittiötarvikkeet kotikokille

Jos tiedät läheisesi rakastavan viettää aikaa keittiössä, hän mitä suurimmalla todennäköisyydellä ilahtuu laadukkaasta ja kauniista keittiötarvikkeesta. Perinteinen pyökistä valmistettu kaulin on ihana vietävä vaikkapa pikkujouluihin, jolloin se ehtii vielä saman vuoden piparitalkoiden tärkeimmäksi apuvälineeksi. Pähkinänsärkijä on puolestaan ihana ylellisyys keittiössä, ja lahjan voi täydentää tietysti runsaalla pussillisella saksanpähkinöitä kauniisti pakattuna.

Huovat ja viltit lämmittävät ulkoa ja sisältä

Laadukas huopa, viltti tai huivi on ihana sisustuslahja, joka lämmittää saajaansa myös sydämestä. Laadukkaat materiaalit yhdistettynä kauniisiin sävyihin takaavat, että lahjasta riittää lämpöä vuosien ajaksi. Unelmanpehmeään vilttiin on suloista kääriytyä jo joulun välipäivinä. Samaan pakettiin voi pakata myös muutaman kauniin kynttilän, jotka varmistavat tunnelmallisimmat joulunpyhien hetket.

Kylpyöljyt ja saippuat tuovat arkeen luksusta

Meidän mielestämme paras lahja on sellainen, joka varmasti tulee käyttöön, mutta joka on myös jotain arkisesta vaihtoehdosta poikkeavaa. Juuri sitä on laadukas ja ylellinen saippua yhdistettynä ihoa ja mieltä hemmottelevaan kylpyharjaan. Spa-aiheinen lahjasetti sopii erityisesti hemmottelua rakastavalle tai himosaunojalle. Ja jos lahjan saajalla on kotonaan kylpyamme, on huumaavan tuoksuinen kylpysuola erinomainen valinta piilotettavaksi pakettiin joko yksinään tai saippuan ja kylpyharjan kaveriksi.

Keramiikkaa hänelle, jolla on jo kaikkea

Parhaat joululahjat ja lahjaideat 2022 - Cigale & Fourmi - 4

Joskus tuntuu, että läheisellä on jo kaikkea. Silloin kannustamme panostamaan johonkin uniikkiin ja arvonsa säilyttävään esineeseen, joka lahjan saajan persoonan mukaan valittuna ilahduttaa vuosien ajan ja jättää vahvan muistijäljen. Perinteinen käsityötä kunnioittava keramiikka on juuri tällainen lahjaidea.

Ruukkulahja on yllättävä valinta

Näyttävä ruukku on lahja, joka taatusti yllättää saajansa! Käsityönä valmistettu ja perinteitä kunnioittava tekotapa ovat pieniä yksityiskohtia, joita lahjan saaja osaa arvostaa. Voit halutessasi istuttaa ruukkuun myös kasvin. Näin kauniin lahjan paketoimisesta ei tarvitse vaivata päätään, mutta kaunis samettinen tai satiininen rusetti ruukun ympärillä viimeistelee näyttävän lahjan.

Patsaat ja veistokset lahjan saajan mieltymyksien mukaan

Onko lähipiirissäsi henkilö, joka on tunnetusti eläinrakas? Meidän patsas- ja veistosvalikoimastamme löydät persoonalliset kodin koriste-esineet juuri lahjan saajaa ajatellen. Huolella Italiassa käsityönä valmistettu koriste-esine on samaan aikaan sekä tyylikäs että leikkisä ja yllätyksellinen lahja, joka säilyttää arvonsa.

Innostuitko? Täältä löydät keramiikkaideoita ja inspiraatiota sisustuksen viimeistelyyn. 

Tervetuloa myös vierailemaan ruukkupäivillä 3.12.2022 Espoon showroomilla klo 11-15. Lisätietoja tapahtumasta täällä!

Puutarhan luottotuotteet pihamaalla viihtyville

Parhaat joululahjat ja lahjaideat 2022 - Cigale & Fourmi - 4

Joululahjaostoksilla ei välttämättä tule ensimmäisenä mieleen suunnata puutarhavälineiden pariin, mutta meidän mielestämme se on hyvä lahja juuri siksi! Parhaimmalle joululahjalle tulee oikeasti käyttöä, ja puutarhassa häärivälle laadukkaat sakset, veitset tai muut välinet ovat aidosti käytännöllinen lahja, jolle varmasti tulee tarvetta tulevien puutarhasesonkien aikana.

Puutarhavälineet ilahduttavat läpi vuoden

Laadukkaat puutarhavälineet ovat siitä hyvä lahja, että mökkiläiset ja muut pihan omistajat tarvitsevat niitä lähes väistämättä säännöllisesti keväästä syksyyn. Laadukkaat puutarhavälineet helpottavat huomattavasti touhuamista pihamaalla, ja sen myötä jouluna saatu lahja ilahduttaa moneen otteeseen. Puutarhasaksia meiltä löytyy erityisen tyylikkäästi muotoiltuna ja puutarhaveitsien valikoimasta löydät Burgon & Ballin laadukkaat sekä kauniit luottotuotteet.

Perinteinen keinuhevonen sulattaa pienet ja suuret sydämet

Joulun pienimmille juhlijoille iltaan liittyy kaikista eniten jännitystä. On ihana ajatus antaa lapselle lahjaksi jotain, jonka tunnearvo kasvaa vuosien mukana, ja joka muistuttaa lapsuuden jouluista vielä vuosien takaa. Keinuhevonen on suloinen klassikko, jonka vauhti innostaa takuulla pieniä joulun viettäjiä, ja kevään tullen valikoimastamme löytyvän Fermobin keinuhevosen voi siirtää puutarhaan. Tämä on aivan poikkeuksellisen kaunis lelu, joten lahja on varmasti myös vanhempien mieleen.

Asusteet mahtuvat pieniin paketteihin

Parhaat joululahjat ja lahjaideat 2022 - Cigale & Fourmi - 10

Joskus pieniin rasioihin mahtuu kaikista eniten tunnetta ja ajatusta. Siitä osoituksena ovat asusteet, joista löytyy vaihtoehtoja moneen eri budjettiin. Pieneen pakettiin sopivat lahjat ovat erityisen hyvä vaihtoehto silloin, kun joulua viettää muualla, ja kaiken tarvittavan mukaan pakkaaminen on verrattavissa Tetriksen pelaamiseen.

Korut ovat klassikkolahja

Korut ovat joulupakettien klassikko ja syystä. Koru on paitsi kaunis asuste, joka ilahduttaa niin arjessa kuin juhlassa, se on myös helppo valinta siksi, ettei oikean koon löytämisestä tarvitse murehtia. Laadukas käyttäjälleen sopiva koru kestää aikaa ja vuosien myötä korun tunnearvo vain kasvaa. Suloisimmassa tapauksessa joululahjakoru kiertää suvussa vuosien ajan äidiltä tyttärelle. Löydät kauniita kotimaisia joululahjoja AIDA IMPACTIN koruvalikoimasta.

Nahkahanskat tyyliä ja laatua arvostavalle

Kuten korut, myös laadukkaat nahkahanskat ovat perinteinen ja klassinen joululahjaidea. Ja onko suloisempaa tapaa sanoa läheiselle välittävänsä, kuin huolehtiminen siitä, ettei talven pakkaset pure ikävästi sormenpäihin? Nahkahanskat sopivat lahjaksi niin kummille kuin mummillekin, joka arvostaa laatua ja klassista pukeutumista.

Pientuotteet

Parhaat joululahjat ja lahjaideat 2022 - Cigale & Fourmi - 11

Pienet yllätykset joulun alla ovat tarpeen monessa tilanteessa. Pullo laadukasta juomaa on sopiva lahja ystävälle, työkaverille tai sukulaiselle, ja maistuva Gimber on takuuvarma vietävä joulun ajan pikkujouluihin ja illanistujaisiin.

Gimber on tyylikäs juomalahja

Meidän mielestämme on ihana antaa lahjaksi uusia kokemuksia tai elämyksiä. Gimber on juomana juuri sellainen, sillä sitä ei löydy jokaisesta lähimarketista. Juuri siksi se onkin ylellinen ja elämyksellinen lahja. Gimber on mukava vaihtoehto vietäväksi myös siksi, että alkoholittomuuden myötä juoma sopii jokaiseen suuhun. Juoma toimii lahjana itsessään - solmi pullon kaulaan vain kaunis rusetti - tai sen voi laittaa osaksi jouluista herkkukoria.

Muistivihkot ja kynät perinteisiin muistiinpanoihin luottaville

Parhaat joululahjat ja lahjaideat 2022 - Cigale & Fourmi - 12

Kaikki eivät ole siirtyneet sähköisiin muistiinpanoihin, vaan kirjoittavat edelleen käsin. Olemme huomanneet, että silloin vihkojen ja kynien merkitys on myös tavallista isompi. Muistiinpanovälineitä ihastellaan pitkään ja valitaan hartaudella. Siksi myös laadukkaat ja kauniit vihkot sekä kynät ovat perinteisiä muistiinpanoja arvostavalle ystävälle juuri se lahja, joka pääsee käyttöön ja joka ilahduttaa ihan jokaisella käyttökerralla.

Ihania ja inspiroivia hetkiä joulupuuhien parissa. Toivottavasti näiden lahjavinkkien avulla pystyimme tarjoamaan uusia ideoita lahjaostoksille ja vähentää siten lahjahuolia. Ja muista, että joulun aikaan on hyvä hemmotella ja muistaa myös itseään. Toivottavasti nautit tästä taianomaisesta ja salaisuuksientäyteisestä sesongista!

 

Rakkaudella,

Team Cigale & Fourmi

← Edellinen Seuraava →

Inspiroidu

RSS
Pottery Days in Hanko on May 25th!

Ruukkupäivät Hangossa 25.5.

By Cigale & Fourmi

Rakastetut Ruukkupäivät järjestetään jälleen Hangon kuvankauniilla, tunnelmaltaan ainutlaatuisella Paviljongilla. Sydämellisesti tervetuloa toimintamme synnyinseudulle, aurinkoiseen Hankoon juhlistamaan alkavaa kesää vaikuttavan ruukkuvalikoiman voimin lauantaina 25.5. klo 11-17....

Lue lisää
A Potted Garden Can Be Created Anywhere - Craft The Garden Of Your Dreams Using Pots!

Ruukkupuutarhan voi toteuttaa minne vain - luo unelmien puutarha ruukuin!

By Cigale & Fourmi

Haaveiletko kauniista puutarhasta? Tänä vuonna sellainen luodaan ruukuin! Kevät on täällä ja hiljalleen ajatukset voi kääntää myös kesään. Se tarkoittaa tietysti sitä, että puutarhasta, pihasta...

Lue lisää