Traditional board games for the entire family - these classics also crown the interior

Vanhat tutut lautapelit koko perheelle - nämä klassikot kruunaavat myös sisustuksen

Kirjoittaja Cigale & Fourmi

Perinteiset lautapelit viihdyttävät monenlaisia seurueita ja kokonaisia sukuja pelihetkestä toiseen pelaajien ikään katsomatta. Meidän valikoimastamme löydät seurapelien todelliset klassikot aivan erityisen kauniiseen ulkomuotoon kätkettynä. Peli on myös ajaton, klassinen ja aina toivottu tuliainen tai lahjaidea!

Mikä olisikaan hauskempi tapa viettää kiireetöntä iltaa kuin lautapelihetki hyvässä seurassa – seurapeli on takuuvarmasti illan ohjelmanumeroista paras. Ainakin meidän mielissämme lautapeleihin yhdistyvät mitä ihanimmat yhdessä vietetyt hetket niin perheen, sukulaisten kuin ystävienkin kesken. Parhaiden lautapelien ääreen saa kerättyä niin lapset kuin aikuisetkin, ja ne viihdyttävät illasta, pelihetkestä ja vuodesta toiseen. 

Perinteisestä lautapelistä klassinen sisustuselementti kotiin 

Parhaat vanhat lautapelit domino

Kuten tiedätte, me Cigale & Fourmilla rakastamme kauniita pieniä ja tarkoin harkittuja yksityiskohtia sekä arjen estetiikkaa ja kunnioitamme perinteitä. Nämä meille tärkeät arvot näkyvät myös klassisessa pelivalikoimassamme. Olemme koonneet valikoimiimme ulkonäöltään aivan erityisen kauniita ja perinteisiä pelejä, jotka voi huoletta jättää esille vaikkapa olohuoneeseen! Klassikkopeli yhdistettynä harmonisiin värisävyihin ja laadukkaisiin luonnonmateriaaleihin ovat kauneudessaan hurmaava yksityiskohta sisustuksessasi esimerkiksi kirjahyllyä täydentämään. Ja mikä parasta, kun peli on esillä, siihen myös tarttuu matalammalla kynnyksellä. Aivan liian usein varaston uumeniin kätketyt seurapelit unohtuvat ja sen vuoksi monet hauskat pelit jäävät pelaamatta. Ulkomuodoltaan erityisen kaunis peli on myös mitä loistavin tuliainen tai lahjaidea kuusen alle piilotettavaksi. Jos oikein hyvin käy, vierailun aikana pääset nauttimaan pelin jännityksestä myös itse.

Hyvän lautapelin parissa viihtyy parhaimmillaan tunnista toiseen keskittyen pelin käänteisiin ja jännittäen lopputulosta, ja pelin äärelle haluaa palata illasta ja pelihetkestä toiseen. Joihinkin tilanteisiin sopivat kepeämmät pelit, joiden lomassa onnistuu myös kuulumisien vaihto ja seurustelu. Peli toimii kuitenkin hauskana illan piristeenä. Toisinaan taas on kiehtovaa syventyä hiomaan pelitaktiikkaa ja haastaa omaa ajattelua strategisesti haastavampien lautapelien ääressä. Yhteen pelihetkeen voi tietysti mahduttaa kierroksia näistä molemmista ääripäistä!

Klassiset seurapelit kepeisiin hetkiin

Parhaat vanhat seurapelit domino


Toisinaan arjen tohinan ja kiireen keskelle kaipaa jotain hauskaa ja kepeää tekemistä, johon ei tarvitse sitoutua koko illaksi. Sellaiseen tarkoitukseen parhaita seurapelejä ovat klassiset Huojuva torni, Domino sekä Yatzy. Kyseiset pelit ovat tuttuja lähes kaikille, ja näiden pelien säännöt oppii myös tarvittaessa nopeasti – monimutkaisista ja monivaiheisista ohjekirjoista ja säännöistä ei tarvitse olla huolissaan. Nämä seurapelit sopivat sekä aikuisille että lapsille. Juuri tällaisten pelien parissa on täydellistä kertoa kuulumisia, heittää vitsiä ja nauttia seurasta samalla, kun peli tarjoaa hauskaa ja koko seurueen yhdistävää viihdykettä iltaan. Nämä pelit ovat todellisia klassikoita, joiden viehätys ei katoa vuosienkaan saatossa. 

Valikoimastamme löytyvä Huojuva torni on väritetty kauniisti roosan eri sävyihin ja Yatzy on puolestaan paketoitu tyylikkääseen turkoosiin laatikkoon. Domino on puolestaan valmistettu puusta pakkausta myöten, ja kyseinen koko perheen peli löytyy valikoimastamme jopa kolmessa eri koossa. 

Nämä klassiset pelit sopivat koko perheelle ja ne ovatkin hauska tapa viihdyttää perheen pienimpiä esimerkiksi jouluaattona jännittävän päivän ajan. Erityisesti Huojuva torni aiheuttaa lapsissa sydämet sulattavia naurun pyrskähdyksiä kaatuessaan, ja mielekäs tekeminen saa joulupukin odottelun sujumaan sutjakkaammin. 

Haasta ajatteluasi perinteisten strategisten lautapelien äärellä

Parhaat vanhat lautapelit ja seurapelit shakki


Toisinaan peleiltä kaipaa kevyen viihdykkeen sijasta taktisia siirtoja ja aivonystyröiden haastamista. Sellaisiin hetkiin voimme suositella ikisuosikkiamme Shakkia. Shakki on todellinen klassikkopeli, joka meidän mielestämme tulisi löytyä jokaisesta kodista, mökistä ja huvilasta. Parhaimmillaan kyseinen peli tarjoaa loputtomasti jännittäviä ja omaa strategista ajattelukykyä haastavia hetkiä ja juuri sopivaa kisailua pelaajien välille. Tämän lautapelin parissa voi myös kokea ilahduttavia onnistumisen ja oppimisen elämyksiä. Ensikertalaisilta pelinappuloihin liitettyjen sääntöjen rutinoituminen voi vaatia muutaman pelikierroksen, mutta uskallamme luvata, että se on pienen vaivan arvoista. Kun ratsujen, kuningattaren ja sotilaiden muodostaman armeijan kiehtovaan maailmaan pääsee kunnolla sisälle, pelaamista tuskin malttaa lopettaa. 

Jos luulet, ettei Shakki itsessään riitä viihdyttämään monena iltana, meillä on ratkaisu siihenkin. Tyylikkäästi toteutettu neljän klassikkopelin yhteen kokoava pakkaus tarjoaa takuulla tunteita nostattavia hetkiä vaativammallekin peliseurueelle. Kun kaikki perheen suosikkipelit löytyvät samasta pakkauksesta, ei tylsistä hetkistä tarvitse olla huolissaan. Sen sijaan haasteena voi olla se, missä järjestyksessä pelien kimppuun käydään. 

Täydellisen peli-illan resepti

Peli-ilta

Parhaimmillaan seurapeli tarjoaa loputtomasti ajanvietettä ja hauskoja hetkiä! Erityisesti juhlapyhät joulun ympärillä ovat usein täynnä tilanteita, jotka suorastaan vaativat hauskaa seurapeliä. Täydellisen peli-illan resepti koostuu hyvästä seurasta, herkullisista naposteltavista ja iloisesta, juuri sopivan kilpailuhenkisestä tunnelmasta. Me ehdotammekin, että joulun pyhien aikaan kutsut koolle kasan ystäviä, katat pöytään jotain helppoa ja maukasta sormisyötävää niin suolaisena kuin makeana ja täytät lasit kuplivalla tai suloisen lämmittävällä Gimberillä. Joulun aikaan aikuisten peli-ilta yhdistettynä herkulliseen juustotarjottimeen hedelmineen ja suolakekseineen on takuuvarma hitti. Lapsia ajatellen pelien äärellä on hauska herkutella esimerkiksi popcorneilla, hedelmälohkoilla ja suosikkikarkeilla. Kun pöytä on katettu ja ystävät kutsuttu koolle, on hauska ilta pelin valitsemista vaille valmisteltu. 

Toivottavasti vietät lukuisia jännittäviä, mieleenpainuvia ja lämminhenkisiä hetkiä hyvässä seurassa klassikkopelien äärellä! 

Täältä löydät kaikki suosikkilautapelit! 

Rakkaudella

Team Cigale & Fourmi

← Edellinen Seuraava →

Inspiroidu

RSS
A Potted Garden Can Be Created Anywhere - Craft The Garden Of Your Dreams Using Pots!

Ruukkupuutarhan voi toteuttaa minne vain - luo unelmien puutarha ruukuin!

By Cigale & Fourmi

Haaveiletko kauniista puutarhasta? Tänä vuonna sellainen luodaan ruukuin! Kevät on täällä ja hiljalleen ajatukset voi kääntää myös kesään. Se tarkoittaa tietysti sitä, että puutarhasta, pihasta...

Lue lisää
Cigale & Fourmi's Easter at the Hanko Pavilion

Cigale & Fourmin pääsiäinen Hangon Paviljongilla

By Cigale & Fourmi

Varma kevään merkki ja lupaus kesästä on se, että Cigale & Fourmin Hangon Paviljonki aukeaa jälleen. Lämpimästi tervetuloa Hangon Paviljongille pääsiäisenä! Pitkä odotus on päättynyt...

Lue lisää